14 травня 2019 року у приміщенні народного музею історії ПАТ «Дніпровський меткомбінат» відбулися святкові заходи до Дня матері та Дня вишиванки, які українці святкували відповідно 12 і 16 травня. Організатором виступила профспілка «Металургів», яка організувала концертну програму та виставку прикладного мистецтва.

Захід складався з двох частин – вокального виступу працівників Дніпровського меткомбінату і виставки прикладного мистецтва. Оцінювали конкурсантів не тільки глядачі, але й авторитетне журі, до складу якого увійшли директор культурно-спортивного центру «Дніпровець» Анатолій Полівода, голова ради ветеранів ДМК Петро Герасимов, представники профспілки «Металургів» Ірина Пугачова і Олександра Касьянова, голова цехкому УІТ Наталія Філічкіна, яка відома своїми професійними вишивками.

У першій частині заходу глядачі побачили виступи працівників ДМК, а в другій – виставку, на якій були представлені витончені українські вишиванки, прекрасні вишиті картини, а також різні вироби, виконані безліччю різноманітних технік, іменованих в народі як Handmade. В епоху дизайнерського підходу до формування навколишнього середовища людини декоративно-прикладне мистецтво є переважно технологією ручної творчості.

Кожен глядач по-своєму міг оцінити виконавську майстерність трудівників металургійного підприємства. Кожен учасник гідний був перемоги. Але визначати кращих – це доля суворого журі, яке після тривалого обговорення і підрахунку оцінок назвало переможців, призерів та лауреатів.

У категорії «вокал» кращими виконавцями стали Юлія Макаренкова, яка зайняла 1 місце, Руслан Бондар – був другим, а Оксана Полігова розмістилася на 3-му місці. Лауреатом стала Наталя Козятник.

Нелегко було і у підведенні підсумків виставки. Майстри оцінювалися за такими критеріями – техніка вишивки, думка автора і художня цінність виробу. Перемогу присудили Вікторії Дашковській з медико-санітарної частини. Слідом фінішували Лариса Красноштан і Юлія Чередник – обидві з агломераційного цеху №2. Лауреатами стали Юлія Лиша, Алла Мариненко і Валентина Петрушенко.

Нагородження проводили заступник голови профкому профспілки «Металургів» Ірина Пугачова і директор КСЦ «Дніпровець» Анатолій Полівода.

Кожен учасник, незалежно від зайнятого місця, пішов додому з цінним призом від профспілки «Металургів».

Свої подарунки також отримали і художній керівник зразкового дитячого ансамблю «Зіронька» Лариса Левицька разом зі своїм юним колективом.