Шановні Ганно Василівно та Олександре Миколайовичу! До вас звертаються ваші виборці, металурги міста Кам’янське. З великою тривогою ми спостерігаємо за тим, як більшість депутатів Верховної Ради намагаються прийняти зміни до трудового законодавства України. Адже ці зміни, в разі їх схвалення парламентом, значно обмежують права найманих робітників та звужують можливості професійних спілок як єдиної громадської організації, що захищає інтереси всіх трудящих країни. Такі зміни загрожують не лише погіршити якість життя робітників, але й можуть спровокувати соціальну напруженість у суспільстві та збільшення кількості громадян України, які виїдуть у пошуках кращої долі за кордони нашої держави.

Особливо неприємно вражає той факт, що серед ініціаторів наступу на права трудящих є представники партії «Слуга народу» – політичної сили, якій у 2019 році ми довірили долю нашого міста та всієї країни.

Тому ми запрошуємо вас на зустріч з представниками трудових колективів та професійних спілок Кам’янського, щоб почути відповіді на кілька питань. А саме: чим викликані нинішні спроби «урізати» права трудящих та профспілок? Як ви особисто ставитесь до намагань влади погіршити якість життя найманих робітників? Чи будете ви голосувати за запропоновані зміни до трудового законодавства?

До речі, зустріч, на яку ми вас запрошуємо, не є щось надзвичайним. Так, у США перед прийняттям важливих законів сенатори виїжджають на свої округи, де зустрічаються з виборцями та радяться – голосувати чи ні за той чи інший законопроект. Вважаємо, що і ви повинні цікавитись думкою своїх виборців і при прийнятті змін до трудового законодавства керуватися не партійною доцільністю, а інтересами виборців і, в першу чергу, людей праці, якими ви делеговані у головний законодавчий орган держави. Я, будучи місцевим депутатом, у 2015-2017 роках так і робив.

Сподіваємось на вашу позитивну відповідь та майбутню зустріч. Час і місце зустрічі готові обговорити у робочому порядку.

Від імені та за дорученням професійної спілки «Металургів»,
голова профспілки Олег Нагорний