Раніше ми вже писали про ситуацію, яка сталася з головою профспілкового комітету ТОВ «ОХОРОНА-ХОЛДИНГ» Іриною Ливинтинівною Бєлоусовою. Нагадаємо, що адміністрація ТОВ «ОХОРОНА-ХОЛДИНГ» незаконно звільнила її з займаної посади. 25 червня 2019 року по цьому питанню відбулося судове засідання.

Після того, як Заводський районний суд міста Кам'янське прийняв до розгляду позовну заяву про відновлення Бєлоусової І.Л. на роботі, на 25 червня було заплановано проведення першого судового засідання. Але відповідач, ТОВ «ОХОРОНА-ХОЛДИНГ», в судове засідання не з'явився. У зв'язку з його неготовністю, розгляд справи було перенесено на середину липня.

Не зайвим буде згадати ситуацію, яка змусила Ірину Бєлоусову звернутися з позовом до суду. 28  січня 2019  року завідуюча бюро перепусток ТОВ «ОХОРОНА-ХОЛДИНГ» була попереджена про звільнення зі своєї посади згідно з наказом по ТОВ «ОХОРОНА-ХОЛДИНГ» від 15.01.2019 р. №1/шр. Варто відзначити, що І.Бєлоусова є членом виборного органу (головою профспілкового комітету Первинної профспілкової організації «Металургів» у відділі охорони), яка захищена Законом, Кодексом законів про працю України та іншими нормативними актами.

У статті 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» передбачено: «Звільнення членів виборного профспілкового органу підприємства, установи, організації (в тому числі структурних підрозділів), його керівників, профспілкового представника (там, де не обирається виборний орган профспілки), крім дотримання загального порядку, допускається за наявності попередньої згоди виборного органу, членами якого вони є, а також вищого виборного органу цієї профспілки (об'єднання профспілок)».

Згідно зі статтею 43 Кодексу законів про працю України розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу «може бути здійснено лише за попередньою згодою виборного органу (профспілкового представника) первинної профспілкової організації...»

У зв'язку з цим, за сприяння профкому профспілки «Металургів», до Заводського районного суду було направлено позовну заяву про поновлення на роботі Бєлоусової І.Л., виплати їй компенсації за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, яке прийнято судом до розгляду.

Далі буде...

Інше по цій темі:

  1. Профспілка «Металургів» сприяє припиненню беззаконня партнера ДМК.
  2. «Законне» беззаконня на ДМК!