V Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам'яті тренера Леоніда Яковича Сотника відбувся 24 листопада на базі культурно-спортивного центру «Дніпровець».

Серед гостей турніру були помічник міського голови з питань спорту та молодіжної політики Олег Орлов, начальник управління спорту департаменту міської ради Анатолій Івашина, директор ДЮСШ №3 Микола Маймур, вдова Л.Я.Сотника – Валентина Сотник. Кожен з них побажав юним борцям спортивних успіхів, міцного здоров'я і гідно провести змагання. Привітав учасників змагань і голова профспілкового комітету «Металургів» ДМК Олег Нагорний.

– У секціях з греко-римської боротьби займається дуже багато дітей, чиї батьки працюють на нашому комбінаті. Тому керівництво профкому «Металургів» вирішило не стояти осторонь, а активно допомагати розвивати цей вид спорту. Ми надалі плануємо розширювати географію і збільшувати кількість учасників даного турніру. Маленьким спортсменам бажаю великих перемог та вдосконалення своєї майстерності, – сказав О.Нагорний.

Як повідомив головний суддя змагань Юрій Нікітенко, на килимі свою майстерність демонстрували борці з п'яти команд вікової категорії 2006-2010 року народження. У Кам’янське в гості завітали спортсмени з Верхньодніпровська, Кременчука, Маріуполя і Новомосковська. Юній «греко-римляни» Кам'янського виступали в команді, яка була сформована з представників ДЮСШ №1 і ДЮСШ №3.

Основним спонсором змагань вже третій рік поспіль виступає профспілка «Металургів» ПАТ «Дніпровський меткомбінат». Також в організації допомогли учні Леоніда Яковича, «Агросемечки» з Полтавщини, «Сад» з Дніпра і «Перший хлібозавод».

Команди, складені з десяти гравців, боролися «стінка на стінку». За регламентом змагань кожен борець повинен був провести сутичку, що складається з двох періодів по півтори хвилини кожен. Для деяких вистачало і одного періоду, щоб довести свою перевагу. Змагання тривали майже шість годин. В підсумку збірна Кам'янського перемогла всі команди і впевнено посіла перше місце на турнірі. Призерами стали також спортсмени з Верхньодніпровська та Кременчука. Борці всіх команд отримали в подарунок великі пакети ароматних яблук, а також солодощі. Після підведення підсумків, Олег Нагорний вручив борцям команд-призерів подарунки, медалі, грамоти, кубки.

Джерело: disk-sport.com