У народному музеї історії ПАТ«ДМК» 27 квітня напередодні Всесвітнього дня охорони праці відбувся захід, організований профспілкою «Металургів».

Ідея святкування пам'ятної дати бере свій початок від Дня пам'яті загиблих працівників, проведений американськими і канадськими робітниками на пам'ять про тих, хто загинув і отримав травми на виробництві в 1989-му році. Вперше в світі з ініціативи Міжнародної організації праці він святкувався в 2003 році. Україна підтримала ініціативу Міжнародної Організації Праці, визначивши Днем охорони праці 28 квітня.

Традиційно з нагоди цієї дати в Кам'янському і на Дніпровському меткомбінаті проводяться різні заходи. 27 квітня в народному музеї історії ДМК відбулася урочиста зустріч керівників охорони праці міста, металургійного підприємства і профспілки «Металургів», на якій начальник відділення праці та соціально-трудових відносин Кам'янської міськради Олена Ізотова, заступник начальника відділення – начальник відділення страхових експертів з охорони праці Кам'янського відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування Ігор Волковий привітали присутніх з професійним святом і сказали теплі слова на адресу усіх, кому небайдужа охорона праці.

Основним гарантом дотримання прав працівників в питаннях охорони праці – є Закон, а профспілка «Металургів» контролює його дотримання і забезпечення роботодавцем безпечних умов праці. Заступник голови профкому профспілки «Металургів» з охорони праці та виробничого побуту, експерт технічний по ПБ Ірина Пугачова привітала працівників управління промислової безпеки з Днем охорони праці, побажавши їм здоров'я, а їхнім родинам удачі і щастя. Далі Ірина Анатоліївна вручила нагороди кращим громадським інспекторам з охорони праці профспілки, а також представникам управління промислової безпеки ДМК.

Церемонія вручення пам'ятних грамот супроводжувалася виступами колективів КСЦ «Дніпровець».

Світлини

Відео