Первинна профспілкова організація «Металургів» утворилася 27 січня 2016 року. На сьогоднішній день в рядах профспілки «Металургів» знаходиться більшість працівників ПАТ «Дніпровський меткомбінат». Завдяки вливанню в профспілку соціальних партнерів, працівників аутсорсингових компаній, членів ради ветеранів, студентів, викладачів Кам'янського вищого професійного училища, – кількість членів профспілкової організації зросла в кілька разів. Профспілка «Металургів» залишається найчисленнішою профспілковою організацією не тільки на ДМК, але й в Кам'янському.

Профспілка «Металургів» соціально орієнтована й постійно працює над захистом соціально-економічних прав та поліпшенням умов праці кожного члена профспілки. Наша організація утворилася в період складного етапу становлення України. Однак озираючись на пройдений п'ятирічний шлях профспілкового життя, з упевненістю можна констатувати – ми навчилися долати труднощі, до яких в минулі роки профспілки підходили з острахом. Варто пам'ятати, що багато наших ініціатив або не мали історичних аналогів і були реалізовані вперше, або були відновлені після тривалої паузи. Так, межі досконалості ніколи немає. Але ми впевнені, що разом з вами, дорогі наші члени профспілки, багато що із задуманого вдасться реалізувати на практиці.

Вітаю всіх нас з нехай невеликим, але все-таки ювілеєм! Дякую всім, хто підтримує нашу профспілкову організацію, хто бере активну участь у житті профспілки, своїх підприємств, організацій та міста, хто підставляє плече у важку хвилину. Бажаю міцного здоров'я, благополуччя й людського щастя! Примножуйте наші добрі профспілкові традиції, засновані на принципах честі, гідності, справедливості, єдності та солідарності. Миру вам! Зі святом!

Пам'ятайте, разом – ми сила!

Олег Нагорний, голова профкому профспілки «Металургів»