Дорогі ветерани та нинішні захисники Вітчизни! Шановні металурги та кам'янчани! Прийміть найтепліші та найщиріші вітання з Днем пам'яті та примирення й Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Для українців 8 і 9 травня асоціюються з перемогою над нацистами в Другій світовій війні. У ті дні далекого 45-го Німеччина визнала свою капітуляцію. З 2015 року в Україні відзначають День пам'яті та примирення й День перемоги над нацизмом, що присвячені пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

І сьогодні наша країна з гордістю вшановує людей старшого покоління. На жаль, тих, кому випало пройти через смертельний вогонь Другої світової війни, залишилося не багато. Проте, ми по праву пишаємося переможним вкладом наших предків у загальну перемогу над нацизмом Антигітлерівської коаліції.

Незважаючи на те, що оцінка подій того періоду сьогодні стрімко змінюється, свідомість і ставлення до людей тої епохи вона змінити не зможе ніколи. Також, як і ставлення до хлопців, які сьогодні захищають незалежність України. Жертовність й віра в перемогу наших співвітчизників не знає кордонів. Немає ніякого сумніву в тому, що і на цей раз перемога буде за нами, адже за нами правда і ми – на нашій землі! Історія свідчить: українці – непереможні!

Багатотисячний колектив профспілкової організації «Металургів» завжди шанує й буде шанувати пам'ять як про ті дні, так і про мільйони загиблих на війні! Глибока шана та вдячність працівникам тилу, щира подяка дітям тих років, які в ранньому віці залишилися без своїх батьків та матерів.

Бажаю вам здоров'я й довголіття, добра та щастя! Нехай ця перемога надихає тільки на добрі вчинки, любов до Батьківщини, любов до України. Сподіваюся, ніхто і ніколи не побачить подібної страшної та кровопролитної війни, адже найцінніше, що є на землі – це людське життя!

Мирного неба Вам та Вашим родинам!

О.А.Нагорний, голова профкому профспілки «Металургів»