Федерація металургів України підтримала позицію Профспілки металургів і гірників України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №461 від 24 червня 2016 р. А саме: доповнити абзацом «Майстри» Списки №1 і №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, розділи III «Чорна металургія» і IV «Виробництво коксу».

Таким чином, пропонується повернути з Списки №1 і №2 професію «майстер» для тих майстрів, які працюють на технологічних лініях і постійно знаходяться в таких же умовах, як і підлеглі їм працівники.

У зв'язку з цим Міністру соціальної політики України А.Реві направлено спільний лист за підписом голови всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України» С.Л.Біленького і голови Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України С.П.Комишева, в якому обґрунтовано вимогу до Мінсоцполітики ініціювати ухвалення відповідної постанови Кабінетом Міністрів України.

Джерело: pmguinfo.dp.ua