30 серпня в актовому залі управління залізничного транспорту Дніпровського меткомбінату відбулася звітна конференція, на якій голова профкому Олег Анатолійович Нагорний розповів про діяльність профспілки «Металургів» ДМК за 2,5 роки роботи.

Об'єднання у профспілки є одним з найважливіших трудових прав. Незважаючи на те, що профспілка – це неприбуткова громадська організація, вона володіє потужним ресурсом – колективним розумом і силою. З цією організованою силою вважається власник, проти народного розуму не встоїть жоден щит, спрямований на порушення прав людини.

Але результат роботи багато в чому залежить від керівника, який очолює цю силу, від його позитивного ставлення до людей і сприйняття навколишнього. З лідерськими позиціями в профспілці «Металургів» ДМК – все в порядку!

27 січня 2016 року утворилася первинна профспілкова організація «Металургів» Дніпровського металургійного комбінату. Працівники підприємства надали честь очолити її Олегу Нагорному. Про те, як лідер нової профспілки справляється з покладеними на нього обов'язками, Олег Анатолійович завжди говорить відкрито. Коли є що показати, тоді і роботу демонструвати не соромно.

На сьогоднішній день в рядах профспілки перебуває найбільша кількість працівників підприємства. Завдяки вливанню в профспілку працівників аутсорсингових компаній, членів ради ветеранів, студентів і викладачів Кам'янського вищого професійного училища це число виросло до 12500 членів організації.

Після подій 2017 року, коли ПАТ «ДМК» був зупинений на «гарячу консервацію», стався масовий відтік працівників з підприємства. На даний момент первинна профспілкова організація «Металургів» ДМК налічує близько 11500 членів профспілки, в тому числі 6359 штатних працівників і близько 5000 ветеранів праці комбінату і працівників аутсорсингових компаній.

Ми починаємо серію публікацій, в яких розповімо про найбільш важливі події за 30 місяців роботи з моменту заснування профспілки «Металургів» ДМК. Про ці події члени профспілки можуть з легкістю пригадати. Повний звіт про діяльність профспілки можна прочитати на нашому офіційному сайті metallurg.dp.ua.

Світлини