У 2005 році вперше в своєму житті через прохідну комбінату пройшов Максим Ісаєв. Хлопчина влаштувався агломератчіком, не надто ясно уявляючи собі те, чим йому доведеться займатися.

Рішення працювати на ДМК не було спонтанним. Тут працювали його дід, батьки, дядько, тому шукати роботу на іншому підприємстві Максим навіть не думав. Та й розмови рідних про роботу на металургійному комбінаті, не завжди зрозумілі хлопчиську, проте, відклалися в пам'яті, що теж зіграло свою роль при виборі місця роботи.

У сім'ї його виховали самостійним, готовим відповідати за свої слова і справи, за прийняті рішення. І як би важко не було на перших порах, Максим і не думав йти з агломераційного цеху – адже це було його рішення.

Одночасно з влаштуванням на роботу він поступив в наш технічний університет на заочну форму навчання.

Початківець металург був упевнений, що подолає всі труднощі професійного зростання, отримає диплом про вищу освіту і підніметься по кар'єрних сходах. Саме тому, що він не сидів і не чекав – коли ж на нього впаде манна небесна, а сам створював свою мрію, все вийшло так, як він думав. Професію освоїв, повагу в колективі заробив, диплом отримав, пройшов певний шлях накопичення досвіду, і вже 10 років працює змінним майстром виробництва.

– В мене в підпорядкуванні є бригадири, яким по 50-55 років, вони вже по 30 років відпрацювали на аглофабриці, знають весь виробничий процес не гірше за мене. Я поважаю їх досвід, враховую їх тлумачні зауваження, у нас спільні виробничі завдання і цілі, нам нема чого ділити, і ми завжди знаходимо спільну мову.

В роботі молодому майстру допомагає вміння слухати і чути підлеглих.

– Ми намагаємося розподіляти час на кожен вид роботи, все залежить від завдань на кожну зміну. Це не глобальні зміни, а зміни по дільницях, конкретно для кожної професії. Тут потрібен системний підхід, і тоді кількість, здавалося б, невеликих змін переходить в якість власне роботи і умов праці, – говорить змінний майстер.

Принцип злагодженої команди він сповідує і в громадській діяльності. Уже понад 10 років Максим Ісаєв очолює раду молоді агломераційного цеху, разом зі своїми однолітками бере участь в усіх заходах, що проводяться відділом по роботі з молоддю і радою молоді ДМК, є членом профспілки «Металургів». Його це не обтяжує, навпаки, додає ентузіазму, віри в успіх, в сили свої і людей, що знаходяться поруч, допомагає краще пізнати колег по роботі. До того ж громадська діяльність, як і виробнича, об'єднує людей, налаштовує їх на позитив і досягнення результату, тобто на творення, вважає Максим.

Головна «виробнича» мрія майстра Ісаєва – сталий розвиток реального сектора економіки України, а значить, і подальший розвиток Дніпровського металургійного комбінату, модернізація агломераційного виробництва, підвищення рівня життя металургів.

За інформацією прес-центру ДМК