13 березня в залі культурно-спортивного клубу «Дніпровець» проходив зональний чемпіонат України з греко-римської боротьби. Турнір був організований за підтримки профспілки «Металургів», дирекції ПАТ «Дніпровський меткомбінат» і мера міста Андрія Білоусова.

У змаганнях взяли участь близько 150 спортсменів, які представили команди з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської областей та інших міст України.

На турнірі розігрувалися призи ветерана греко-римської боротьби Кам'янського, майстра спорту Юрія Єлісєєва. Примітно, що сам Юрій Лаврович в день змагань відзначив своє 79-річчя.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний, віце-мер міста Владислав Мелешко, керівник відділу молоді та спорту міської ради Анатолій Івашина, радник мера з питань молоді та спорту Олег Орлов.

Олег Нагорний зазначив, що нинішній турнір приурочений до 129-ї річниці Дніпровського металургійного комбінату і зазначив, що греко-римська боротьба виховує з хлопчиків справжніх чоловіків, прищеплюючи їм такі якості, як мужність, завзятість, волю до перемоги і вміння переживати труднощі.

– Цей турнір став вже традиційним, як і його постійна підтримка з боку дирекції ДМК і профспілки «Металургів», сказав Олег Нагорний. – Ми приділяємо найпильнішу увагу підтримці здорового способу життя та розвитку спорту в Кам'янському, особливо дитячого. Греко-римська боротьба – по-справжньому чоловічий вид спорту, і я впевнений, що багато хто з нинішніх хлопчаків, які пройшли школу цього виду спорту, з часом обов'язково поповнять дружну сім'ю металургів нашого міста. Всім учасникам турніру бажаю перемог і спортивного настрою!

Під оплески глядачів О.Нагорний і В.Мелешко привітали Юрія Єлісєєва з Днем народження і вручили йому подарунки від профкому «Металургів» і дирекції ДМК, а також міської влади.

По закінченню змагань на п'єдестал пошани вийшли переможці і призери, яким були вручені медалі, грамоти та пам'ятні призи від профспілки «Металургів» і спонсорів турніру.

Відео

Світлини