З 23 по 25 листопада на спортивних майданчиках культурно-спортивного центру «Дніпровець» ПАТ «ДМК» і академічного ліцею №15 КМР відбувся волейбольний турнір «Дніпровські зорі». За кубок, медалі та цінні подарунки профспілки «Металургів» Дніпровського меткомбінату змагалися дівчата з шести команд України. Перемогу в триденних змаганнях здобули кам’янчани з ДЮСШ №2.

Крім трьох колективів з Кам'янського, які формувалися з волейболисток ДЮСШ №2 (дві команди) і технологічного коледжу, у масштабних дитячих змаганнях взяли участь представники Мелітополю, ДЮСШ Кам'янки-Дніпровської з Запорізької області і Тернівки.

На параді-відкритті з привітаннями виступили: начальник відділу спорту та молоді Департаменту з гуманітарних питань Кам'янського міської ради Анатолій Івашина, помічник міського голови з питань спорту та молодіжної політики Олег Орлов, депутати міської ради Сергій Миршавка, Олександр Донець, заступник директора КСЦ «Дніпровець» зі спортивної роботи Едуард Коряк.

– Одним із пріоритетних напрямків діяльності профспілки «Металургів» є турбота про дітей. З огляду на те, що в Кам’янському дитячими волейбольними турнірами практично ніхто не займався, ми вирішили під егідою федерації волейболу, в якій я є почесним президентом, заснувати відкритий дитячий турнір «Дніпровські зорі». Він стане традиційним і в наступному році буде включений в план спортивних заходів міста. Формат турніру і його географія буде розширена. Крім дівчат плануємо проводити аналогічні змагання і серед хлопців. Крім традиційних медалей, грамот, кубків ми передбачили індивідуальні подарунки кожному гравцеві команд-призерів. Солодкі подарунки будуть вручені всім учасникам турніру без винятку. З огляду на те, що в даному турнірі за кам'янські команди ДЮСШ №2 грають дівчата, чиї батьки працюють на ДМК, ми також вирішили від імені профспілки всім волейболісткам подарувати новеньку форму, – сказав на параді-відкритті голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний. Він також зазначив, що подібні змагання, в яких грають дитячі команди, є першими в історії нашого міста.

 

Після урочистої частини в залі КСЦ «Дніпровець» відбулась одна гра. На паркеті головної арени ПАТ «Дніпровський меткомбінат» зустрілися команди з Кам’янського (ДЮСШ №2) і Тернівки. В важкій зустрічі на свій бік чашу терезів схилили вихованки тренера Віталія Серьогіна.

Володар першого дитячого волейбольного кубку «Дніпровські зорі» протягом наступних двох днів визначався у академічному ліцеї №15. Під час церемонії нагородження головний суддя змагань, кандидат у майстри спорту з волейболу Володимир Гацура оголосив володаря головного трофею. У впертій і напруженій боротьбі перемогу в Кубку здобули місцеві вихованки тренера Віталія Серьогіна з ДЮСШ №2. 14-річні дівчата (2004 р.н. і молодше), з яких формувався перший склад кам’янського колективу, пройшли весь турнір без поразок. Вони по праву отримали з рук Олега Нагорного головні нагороди. Разом з капітаном команди Поліною Полторацькою (вона також була визначена, як «Кращий нападаючий» Кубку) радість перемоги святкували Анна Стасійчук, Юлія Проценко, Вікторія Литвишко, Поліна Синьків, Марьям Бадрі, Софія Григор'єва, Марія Кріваченко, Катерина Бадченко.

Наші гості з Кам'янки-Дніпровської та Мелітополя відповідно посіли друге та третє місця. До речі, рудоволоса Дарина Грепечук (Кам'янка-Дніпровськ) отримала звання «Кращий захисник» змагань. Меліса Похилько стала «Кращим сполучним» турніру. За волю до перемоги подарунки отримала і команда Кам'янського технологічного коледжу, яка брала участь поза конкурсом (дівчата старше всіх за віком).

Закриваючи турнір, голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний побажав усім дівчатам подальшого професійного зростання і нагадав, що в наступному році буде розширено кількість учасників і географія Кубку «Дніпровські зорі».