Будь-яка допомога військовим підрозділам, які беруть безпосередню участь у захисті українських редутів на Донбасі, є одним з найважливіших напрямків роботи будь-якої громадської організації в Україні. Регулярно подібну допомогу надає і первинна профспілкова організація «Металургів».

В кінці вересня 2017 року, до нас звернувся керівник підрозділу ГО «ДІЯ» Володимир Груша. У клопотанні зазначалося, що підрозділ «Чорний туман» міста Кам'янське Української Добровольчої Армії, яке знаходиться на передових позиціях сектора «М», потребує скоби для будівництва бліндажів в кількості 200 шт.

Голова профкому профспілки «Металургів Олег Нагорний взяв питання під особистий контроль і незабаром, за підтримки Генерального директора ПАТ «ДМК» Олександра Подкоритова, ці скоби були виготовлені на Дніпровському металургійному комбінаті.

Організацією вирішення питання і передачею «залізного» вантажу, необхідного українській армії, займалася заступник голови профкому з охорони праці та виробничого побуту Ірина Пугачова.

Так, завдяки допомозі ПАТ «Дніпровський комбінат» і профспілки «Металургів» воїни АТО були забезпечені необхідним матеріалом для будівництва бліндажів на передовій.