Це звернення генерального секретаря МКП Шаран Барроу було опубліковано на сайті Федерації профспілок України.

«Шановні колеги!

Настав вражаючий час для всіх нас. Всі проблеми управління світом – жорстка економія, дерегуляція, глобалізація та індивідуалізація – починають вилазити боком. Але ми бачимо, що профспілки активізуються, і багато людей демонструють, що доброта і солідарність існують постійно, і в поєднанні з політикою розподілу світового багатства, є рішенням багатьох світових проблем, а не лише коронавірусу.

У ці важкі часи у першу чергу ми маємо думати про здоров'я та безпеку наших співробітників, членів, працівників та вразливих груп. МКП, як і багато профспілкових організацій, перевів на дистанційну роботу більшість своїх співробітників, на заміну традиційним зустрічам ми по можливості організовуємо віртуальні зустрічі. Поки це триватиме до кінця квітня, але на початку-всередині квітня ми переглянемо цю позицію. Будь ласка, залишайтеся з нами протягом цього періоду, ми будемо підтримувати зв’язок і з нетерпінням чекатимемо новин від вас. Ми знаємо, що МОП також перевів своїх працівників на роботу на дому і протягом наступних тижнів буде прийнято рішення, чи проводити Конференцію МОП, яка повинна розпочатися наприкінці травня, – ми будемо інформувати вас про це.

Однак наша робота продовжується і в деяких випадках навіть посилюється. Сподіваємось, ви вже бачили заяву МКП про забезпечення лікарняних та підтримки доходів УСІХ працівників на початку цього місяця, а минулого тижня – спільну заяву Ради глобальних спілок, в якій підкреслюється важливість багатосторонніх скоординованих дій, та звертається увага на потреби ключових груп працівників, які безпосередньо задіяні у реагуванні на епідемію, а також на необхідність підтримки постраждалих країн.

Щодо здоров'я та безпеки працівників, можливо, ви вже помітили, що ми прийняли рішення змінити тему Дня охорони праці 28 квітня, щоб зосередитись на COVID-19. Матеріали в даний час готуються та будуть розміщені на сайті в найближчі дні.

На початку цього тижня ми розіслали перше в серії опитування щодо того, що відбувається у світі у відповідь на коронавірус. Отримані відповіді відображатимуться на нашій веб-сторінці COVID-19 та допоможуть нам скласти карту національної реакції у всьому світі. Ми терміново закликаємо вас дати відповіді на питання опитування, тому ви ще цього не зробили. Повідомляйте нас також про ваші дії, щоб ми могли також їх висвітити на вебсайті.

Світовий профспілковий рух відіграватиме свою роль у підтримці працівників, їхніх сімей та громад під час пандемії та після неї. Я з нетерпінням очікую співпраці з вами у майбутній роботі над довгостроковими політичними відповідями та необхідними відновними діями.

Щиро ваша,

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу»