24 липня в санаторії-профілакторії Дніпровського меткомбінату за підтримки профспілки «Металургів» ДМК відбулося свято для ветеранів підприємства, що було приурочене до Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України. В цей день близько 120 представників ради ветеранів отримали можливість поспілкуватися, відпочити і привітати один одного з головним святом металургів.

Подібних заходів для шановних ветеранів на комбінаті вже давненько не проводилося. Основні причини тривіальні – нестабільна робота підприємства, через що були відсутні кошти на подібні свята, а також зміна прописки головного офісу ради ветеранів, приведення «до тями» якого зайняло досить тривалий період. Але життя ради ветеранів триває. Після звернення голови організації Петра Герасимова до лідера профспілки «Металургів» ДМК Олега Нагорного вдалося відновити гарну і добру традицію. Спільно з керівництвом Дніпровського меткомбінату в санаторії-профілакторії підприємства вдалося зібрати близько 120 ветеранів. Привід для зустрічі був значущим – святкування професійного свята Дня металурга.

На урочисту зустріч були запрошені гості. Теплими словами гостей заходу привітали голова міської організації ветеранів України Людмила Теселкіна, голова Заводської районної організації ветеранів Михайло Сенчишин, колишній голова ради ветеранів ДМК Віктор Рак, а також представники ради ветеранів ДМК. Привітала шановних ветеранів та заступник голови профкому профспілки «Металургів» Ірина Пугачова.

– Які ви молодці, що зуміли всі разом зібратися. Ви така велика сила, яка надихає, – сказала Ірина Анатоліївна. – Дивлячись на ваші радісні обличчя, стає зрозумілим, що та робота, яку ми для вас робимо, потрібна і важлива. Від імені профспілки «Металургів» ДМК, від імені адміністрації комбінату вітаю вас зі святом, дорогі наші металурги. Бажаю всім вам здоров'я, хочу, щоб ви залишалися такими ж дружними, чуйними, радісними і світлими людьми. Ви допомагаєте один одному і це дуже важливо.

Зробити атмосферу ще більш душевною і святковою в жаркий липневий день допомогли учасники хорової капели «Дніпрянка» КСЦ «Дніпровець» (керівник – Людмила Журавель), якій ветерани із задоволенням підспівували. Музичні подарунки також піднесли солістка і керівник фольклорного гурту «Славута» Лариса Персіанова, трубач Сергій Аксьонов і баяніст-віртуоз Валерій Логойда.

Незважаючи на всі економічні труднощі, профспілка «Металургів» ДМК ніколи не залишала без підтримки колишніх трудівників комбінату, а нині – пенсіонерів. Після тривалого періоду була відновлена ​​традиція ветеранських заїздів в санаторій-профілакторій Дніпровського меткомбінату. До 2016 року, а це рік заснування первинної профспілкової організації «Металургів» ДМК, оздоровлення ветеранів в комбінатівській оздоровниці було призупинено. І тільки активна позиція голови профкому профспілки Олега Нагорного дозволила з липня 2016 року відновити ветеранські заїзди в санаторій-профілакторій. З початку цього сезону в оздоровниці підприємства вже оздоровилися 80 ветеранів, багато з яких є членами профспілки «Металургів».