З 2 по 3 березня в культурно-спортивному центрі «Дніпровець» пройшов вже традиційний Кубок «Металургів» з волейболу, який протягом останніх двох років проводить профспілка «Металургів». За головний трофей турніру боролися 6 команд, в рядах яких було чимало спортсменів високого рівня.

На відкритті заходу були присутні представники міської влади, керівництво Дніпровського металургійного комбінату і профспілки «Металургів» – начальник відділу спорту та молоді департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради Анатолій Івашина, директор з виробництва і постачання продукції Костянтин Несвіт, заступник директора з персоналу Анатолій Полівода, голова профкому профспілки – почесний президент федерації волейболу міста Кам'янське Олег Нагорний та його заступник Віталій Ровков, начальник відділу по роботі з молоддю УСП Ганна Коваленко, віце-президент федерації волейболу міста Кам'янське Петро Гричук.

А.Полівода вручив посвідчення ветерана ДМК п'ятьом заслуженим працівникам КСЦ «Дніпровець» – Івану Карповичу, Едуарду Коряку, Вікторії Кривко, Віталію та Лілії Жосан.

А.Івашіна привітав команди від імені мера міста Андрія Білоусова з 129-ю річницею з Дня заснування ПАТ «Дніпровський меткомбінат».

К.Несвіт розповів про історію підприємства, яке завжди пишається своїми спортсменами, та побажав учасникам міцного здоров'я і благополуччя.

Привітав волейболістів з початком змагань і О.Нагорний.

– Шановні спортсмени, гості, глядачі! Турнір організований за підтримки профспілки «Металургів» і вже став традиційним. У наших змаганнях беруть участь не тільки міські команди, а й гості з Дніпропетровської області. Символічно, що в день відкриття кубку Дніпровський металургійний комбінат святкує своє 129-річчя. Хочеться, щоб подібні турніри проводилися і надалі. Наша профспілка в числі пріоритетних видів діяльності завжди пропагує спорт і здоровий спосіб життя. Бажаю всім присутнім здоров'я, достатку і ніколи не зупинятися на досягнутому, а спортсменам – азарту, яскравих і великих перемог. Нехай переможе сильніший!

Крім вітальних слів лідер профспілки «Металургів» вручив команді «Дніпровець», яка на цьому турнірі представляла меткомбінат, комплект новенької волейбольної форми фірми MacRon, а самому культурно-спортивному центру – цінні подарунки, виробництва японської фірми MIKASA, що спеціалізується на атрибутиці для волейболу: волейбольні м'ячі, сітку, сумку для м'ячів, насос і спеціальний прилад для вимірювання тиску повітря в м'ячах. За словами головного судді змагань Володимира Гацури такого приладу немає ні у кого в Кам’янському. Переможця чекав красень кубок, а кращих спортсменів у кожній команді – прекрасні кришталеві вази.

Розігрівали зал на відкритті творчі колективи КСЦ «Дніпровець».

Після першого дня визначилися колективи, які розігрували нагороди. Перегравши з рахунком 2:0 команду з Покрова, бронзовим призером стала збірна Петриківки. У фінальному ж поєдинку, який пройшов в захоплюючій і цікавій боротьбі, «Дніпровець» з рахунком 2:0 переграв команду з Павлограда. Слід зазначити, що павлоградські волейболісти є торішніми переможцями волейбольної Дніпровської Ліги.

Головний поєдинок змагань пройшов на високому рівні. Ігрові «гойдалки» схилялися то в одну, то в іншу сторону – вперед виходила то одна, то інша команда. В обох сетах все вирішувалося в кінцівках. Обидва рази успіх супроводжував кам'янчан, які завдяки однаковим результатам 25:23 стали володарями Кубка «Металургів».

По закінченню Олег Нагорний та Петро Гричук вручили командам-призерам медалі та пам'ятні грамоти. Переможці ж підняли над своєю головою почесний Кубок.

Разом з капітаном «Дніпровця» Дмитром Ільченко успіх святкували Дмитро Бобельчук, Віктор Темченко, Ігор Куц, Геннадій Кришін, Олександр Циганок, Денис Шаповал.

Кришталеві вази з рук лідера профспілки «Металургів» та почесного президента федерації волейболу м.Кам'янське Олега Нагорного отримали кращі гравці турніру Сергій Приходько (Павлоград), Сергій Гаркуша (Петриківка), Геннадій Кришін («Дніпровець»), Сергій Капшук (збірна Кам'янське), Петро Гричук (збірна Кам'янське), Станіслав Захаров (ПДМК).

Команда ВК «Будівельник» з Периківки вдячна Дьяченко Андрію Сергійовичу за допомогу волейбольному колективу.

Підсумкове становище команд

1. «Дніпровець» (Кам'янське)

2. Павлоград

3. ВК «Будівельник» (Петриківка)

4. Покров

5. Кам'янське

6. ПДМК (Придніпровський державний металургійний коледж)

Відео

Світлини