У Славутич (Київська область) з'їхалися найсильніші молоді штангісти України. З 9 по 14 квітня 285 хлопців і дівчат з 23 областей країни брали участь в юнацькому чемпіонаті України і відкритому всеукраїнському турнірі Пам'яті Героїв Чорнобиля.

Представник культурно-спортивного центру «Дніпровець» Євген Шкода був єдиним кам'янчанином, який увійшов до складу юнацької збірної Дніпропетровської області. Варто відзначити, що виступ сина працівника ДМК, члена профспілки «Металургів» був дуже вдалим. Виступаючи у віковій категорії до 13 років і ваговій категорії до 45 кг, вихованець заслуженого тренера України Сергія Петерімова зумів стати чемпіоном країни і завоювати медалі турніру Пам'яті Героїв Чорнобиля. Борючись із 18-ю спортсменами, наш атлет став кращим в ривку (результат піднятої ваги – 50 кг) і другим в поштовху – 65 кг. Не було йому рівних і за сумою двоборства – результат 115 кг приніс Євгену Шкоді золоту медаль.

– У минулому році 12-річний Євген виступав поза конкурсом у юнацькому чемпіонаті України до 15 років і посів 6-е місце, – розповідає президент федерації важкої атлетики міста Кам'янське Руслан Шкода. – Після «розвідки боєм» в цьому році спортсмен вже виступив у своїй віковій категорії. Завдяки гарній фізичній підготовці йому вдалося встановити два рекорди турніру в ривку і сумі двоборства. Крім цього продемонстрований результат дозволив Євгену Шкоді вперше приміряти золоті медалі чемпіонату країни і стати кандидатом на потрапляння в юнацьку збірну України.

Тренер спортсмена Сергій Володимирович Петерімов зазначає, що гарного результату вдалося досягти завдяки злагодженій роботі міської федерації, а також допомоги Дніпровського комбінату і профспілки «Металургів».

– Дякую генеральному директору ПАТ «ДМК» Олександру Подкоритову і голові профкому профспілки «Металургів» Олегу Нагорному за допомогу, – сказав С.Петерімов. – В успіху Євгена Шкоди є і їх чимала заслуга.