З 29 по 30 вересня у Чорноморську (Одеська область) відбувся традиційний Кубок України з легкої атлетики серед ветеранів. Участь в ньому прийняв і ветеран Дніпровського меткомбінату, член профспілки «Металургів» ДМК Василь Карпович. На бігових доріжках, у секторах для стрибків, метання списа і штовхання ядра змагалися майже 150 спортсменів у категорії «Мастерс» із команд двадцяти областей.

Не перестає дивувати Василь Карпович із культурно-спортивного центру «Дніпровець», який є переможцем багатьох стартів міжнародного і всеукраїнського рівнів. 64-річному спортсменові майже в кожному змаганні, в яких він бере участь, приходити до фінішу першим. Ось і в Чорноморську з результатами 11 хвилин 1,21 секунди і 19 хвилин 2,70 секунди він став переможцем у забігах на 3000 і 5000 метрів відповідно.

– Залік йшов по коефіцієнту-рейтингу, – розповідає В.Карпович. – Цей коефіцієнт формувався серед спортсменів від 35 до 90 років. Свою вікову категорію «до 69 років» я виграв. Але мій залік вівся по рейтинговій системі. І за цим показником в обох забігах мені вдалося бути кращим. Стадіон, на якому проводилися змагання, нам сподобався, але поривчатий вітер заважав долати дистанцію.

Тим самим Василь Карпович зробив свій внесок у загальну скарбничку команди регіону, до заліку якої увійшли 12 кращих результатів. Легкоатлети Дніпропетровщини стали першими у командному заліку, обігнавши Хмельницьку область на 60 очок. Третє місце зайняла команда Харківської області.

– За підсумками багатьох відбірних змагань (вище вказаний турнір також входить до цього переліку) я потрапив у склад легкоатлетичної збірної України, яка у березні 2019 року в Польщі буде представляти нашу країну на чемпіонату світу серед ветеранів. Скоріш за все на цьому чемпіонаті буду бігти напівмарафон. Сподіваюсь виступити наступного року і в Гродно, де відбудеться товариська зустріч Білорусь – Україна, – поділився своїми планами на наступний рів Василь Васильович.