У польському місті Дабкі на початку листопада проходив чемпіонат світу з шашок-100 серед молоді. На міжнародному рівні честь міста, комбінату і профкому «Металургів» представляла 14-річна спортсменка з Кам’янського Віра Попруга.

В рамках чемпіонату проводилися змагання з класичної та блискавичної ігор. Змагалися спортсмени чотирьох вікових груп: до 10, 13, 16 і 19 років. Серед більш ніж 250 учасників з 18 країн чемпіонату (Бельгії, Білорусії, Німеччини, Італії, Казахстану, Китаю, Латвії, Литви, Монголії, Нідерландів, Польщі, Росії, Суринаму, Угорщини, України, Франції, Чехії та Естонії) були представники і Дніпропетровської області.

У змаганнях серед «молодших кадетів» (вікова група – до 13 років) участь брав Даніїл Агарков. В турнірі з бліцу (кожному учаснику в цьому виді програми на партію відводилося близько 10 хвилин) зайняв 11-е місце, в основному турнірі (в класичній програмі турніру тривалість партії може досягати п'яти годин за дошкою) зіграв трохи краще і розташувався на 8-й сходинці турнірної таблиці.

Кращий результат Кам’янському і Дніпропетровській області принесла «кадетка» (вікова група – до 16 років) Віра Попруга. Результат Віри – два 4-х місця в обох програмах – здається досить непоганим, але двічі їй не таланило з додатковими критеріями при розподілі третього місця. Перед останнім туром обох турнірів Віра одноосібно лідирувала, але в останній партії зазнавала поразки і відкочувалася на четверту позицію.

Віра Попруга проти білоруської спортсменки

– Зайняте 4-е місце – це мій найкращий результат, здобутий на чемпіонатах світу серед молоді, – розповідає 14-річна шашкістка з Кам'янського. – Могла виступити і краще, але в останніх турах турнірів з класичних і блискавичних шашок не поталанило – поступилася чинній чемпіонці світу з Білорусі. На жаль, додаткові параметри, що виключили мене з числа призерів, були не на мою користь. Хотіла б подякувати меру міста Андрію Білоусову і голові профкому профспілки «Металургів» Олегу Нагорному за підтримку. Тільки завдяки їхнім зусиллям мені вдалося потрапити в Польщу на чемпіонат світу. Сподіваюся, через рік мені все ж вдасться завоювати медаль для України, – сказала Віра Попруга.

Обидва спортсмени є вихованцями Дмитра Савінського, тренера ДЮСШ №2 Кам'янської міськради.

Відео телеканалу «МІС»