22 березня в народному музеї історії ПАТ «Дніпровський меткомбінат» відбулася інтелектуальна гра «Брейн-ринг», яка була приурочена до 129-ї річниці заснування ДМК. Організаторами заходу виступила профспілка «Металургів» і відділ по роботі з молоддю УСП.

На відкритті гри учасників та численних уболівальників вітали директор по персоналу Андрій Михалюк, член правління Кам'янського міського клубу інтелектуальних ігор, керівник клубу інтелектуальних ігор ДДТУ Ігор Філін і голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний, який привітав учасників.

– Ми традиційно проводимо змагання з гри «Брейн-Ринг» в нашому інтелектуальному клубі «Гарт», якому вже виповнилося 3 роки. Дуже приємно, що кращі інтелектуали нашого комбінату зібралися в цьому чудовому будинку, в якому колись співав великий Федір Шаляпін. Даний захід ми приурочили до 129-ї річниці заснування нашого рідного підприємства.

За звання самих ерудованих і кмітливих знавців боролися шість команд: «Технологи» (збірна ТУ і УЯП); «УПС – Умні, Правильні, Серйозні» (УСП); «Аглосервіс» (збірна агломераційного цеху №2 і ЦРМО РСЦ); «Айпішники» (УІТ); «Чорний пластилін» (збірна ЕЕРЦ РСЦ і ЕТЛ); «Ксенон» (збірна ТЕЦ, ПКО ТУ і прокатного цеху).

До початку змагань було сформовано дві групи, команди в яких за коловою системою визначали зайняте місце. Поєдинки складалися з п'яти питань: двох, що стосуються історії та життя ПАТ «ДМК», інші – на загальну тему. На другому етапі вже визначалися переможець, призери та інші місця. Лідери груп билися за головний приз, другі місця розіграли 3-ю і 4-ю підсумкову позиції, ті ж учасникам, кому пощастило менше, боролися за 5-6 місця.

У фіналі за звання найсильнішого змагалися два колективи – «Айпішники» та «УПС». Як то кажуть новачкам щастить. Перемога дісталася команді «УПС», яка брала участь в подібних інтелектуальних перегонах вперше. На другій позиції, відповідно, «Айпішники», третє місце – у «Чорного пластиліну».

Перш ніж провести церемонію нагородження, лідер профспілки «Металургів» Олег Нагорний висловив надію, що інтелектуальний клуб «Гарт» і надалі буде розширюватися і поповнюватися командами з інших структурних підрозділів ДМК.

– Сьогодні нові команди, які не брали участі в минулі роки, піднесли нам сюрприз і це дуже приємно. На жаль, цього разу в весняну серію ігор не потрапила команда медико-санітарної частини. Минулого разу вона здивувала всіх. Бажаю усім без винятку присутнім не зупиняйтеся в своєму вдосконаленні та займайтеся самоосвітою. Приносите користь рідному підприємству, якому, звичайно ж, я бажаю процвітання, успішної і стабільної роботи.

Сподобалися пристрасті на ігровому майданчику і Андрію Михалюку. Особливо директора з персоналу ДМК приємно вразила злагоджена гра команди УСП.

– Сьогодні була по-справжньому чесна гра. Всі ми отримали настільки сильний заряд позитивних емоцій, що хочу звернутися до організаторів: давайте розвивати цей рух і далі. Якщо чесно, то сьогодні я багато дізнався про місто, в якому до роботи на нашому підприємстві в житті ніколи не був.

Не приховував своїх позитивних емоцій і Ігор Філін.

– Дякую всім учасникам і організаторам за цей турнір, який вийшов чудовим. Я про це кажу, як гравець, ведучий і організатор багатьох подібних турнірів. Прекрасні питання, прекрасне взаємодія всього колективу організаторів, прекрасні команди. Дякую всім, хто прийшов сьогодні і пограти, і подивитися. Сподіваюся, що цей турнір буде далеко не останнім. Успіхів всім гравцям і в житті, і в кар'єрі гравця. Вітаю всіх зі 129-річчям Дніпровського металургійного комбінату.

Учасникам трьом командам-призерам були вручені заслужені нагороди.

Звання кращого гравця весняної серії ігор отримав «айпішник» Сергій Юрченко.

Відзначили подарунками і гостей.

Залишається додати, що неповторні емоції і святковий настрій в атмосферу цього вечора привнесли яскраві концертні номери у виконанні керівника духового оркестру КСЦ «Дніпровець» Сергія Аксьонова (соло на трубі), фіналістки конкурсу «Пані ДМК-2018», володарки титулу «Пані Артистичність» Анастасії Косинскої (хореографія) та учасниці команди «УПС», в минулому переможниці подібного конкурсу Яніни Неклеси (вокал).

Відео

Відеосюжет прес-центру ДМК

Світлини