За доброю традицією, напередодні 1 вересня дітям працівників Дніпровського меткомбінату, партнерів підприємства, а також сімей загиблих воїнів АТО, які йдуть у перший клас, вручаються новенькі ранці зі шкільним приладдям. 30 серпня щасливими володарями потрібного і вчасно зробленого подарунка стали дітлахи, чиї мами і тата є членами профспілки «Металургів» ДМК і працюють у КВПУ і ТОВ «Охорона-Холдинг». Днем раніше радісні емоції можна було спостерігати на обличчях дітей працівників комбінату.

Щорічно до Дня знань на площі біля народного музею історії підприємства управління соцполітики ПАТ «ДМК» проводить яскраве, барвисте свято посвячення в першокласники. Як повідомляє офіційний сайт Дніпровського меткомбінату в 2018 році «315 хлопчиків і дівчат – дітей працівників ДМК –» (з них 230 трудівників є членами профспілки «Металургів» ДМК – прим. автора) «підуть перший раз в перший клас. Цієї чудової традиції – напучування першокласників, вручаючи їм ранці зі шкільним приладдям, – Дніпровський меткомбінат не змінює ось уже п'ятнадцятий рік».

Не змінює цим традиціям і профспілка «Металургів» Дніпровського металургійного комбінату. Ранці, що були придбані за кошти профспілки, 30 серпня в профкомі отримали представники Кам'янського вищого професійного училища та батьки ТОВ «Охорона-Холдинг». Також шкільні набори будуть передані дітям загиблих воїнів АТО, батьки яких працювали на комбінаті.

Повертаючись до свята перед музеєм ДМК, хочеться відзначити, що воно було справжнім для майбутніх першокласників. Посмішки, сміх, і інші позитивні емоції не сходили з облич дітвори до самого кінця святкового заходу. Їх блискучі оченята видавали головне – коли ж, ну коли ж у них в руках з’явиться рюкзак з такою цікавою начинкою...

В урочистому відкритті взяли участь директор з персоналу Андрій Михалюк, заступник голови профкому профспілки «Металургів» ДМК Віталій Ровков та ін. Віталій Леонідович тепло привітав дітвору від імені багатотисячного колективу профспілки «Металургів».

– Дорогі хлопці, батьки, металурги, гості свята. У кожної людини є найважливіший старт в житті. Думаю, що зі мною погодяться всі дорослі, що найважливіший старт – це старт в країну знань. В ній дуже багато відкриттів, в ній багато друзів, в ній є все, чого важливо навчитися в житті. Бажаю вдалого старту в шкільне життя, бути першими, не засмучувати батьків, радувати своїми успіхами, досягненнями та перемогами. Звичайно ж, хочеться побажати батькам терпіння, взаєморозуміння, бути поруч в усіх справах. З наступаючим Днем знань вас!

«Червоний», «жовтий», «зелений»... Кожна дитина при реєстрації вибирала свій колір. Поки група дітей з кольоровою стрічкою на руці без тат і мам самостійно отримувала рюкзаки і гордо демонструвала свою нову «здобич» при виході перед музеєм комбінату, тривала концертна програма.

Для юних друзів комбінату і профспілки «Металургів» ДМК виступали творчі колективи КСЦ «Дніпровець». По ходу концерту аніматори в костюмах казкових і мультяшних героїв фотографувалися з діточками, а потім проводили з ними веселі ігри.

Будемо сподіватися, що з такими ж запалом і позитивними емоціями для юних першокласників буде їх перший і всі наступні шкільні дні! Напевно, багато хто з них після закінчення школи за прикладом своїх батьків вибере гідну професію – металург.

Світлини