2 березня 1889 на Дніпровському металургійному заводі в Кам'янському була задута перша доменна піч. З тих пір саме від цієї дати ведеться літочислення історії підприємства, яка містить працю багатьох поколінь металургів. 22 і 23 березня у ПК «Хімік» і на площі Калнишевського відбудеться святкування 130-річчя ПАТ «ДМК».

Святкування 130-ї річниці ДМК почнеться у п'ятницю, 22 березня. Святкова програма та урочисте нагородження пройде у Палаці культури «Хімік». Вхід – за запрошеннями.

Продовження святкування річниці відбудеться на наступний день, 23 березня, на площі Калнишевського (з 13:00 до 21:00). Музика, ігри, розіграш призів і епілог заходу – проекційне 3D-шоу – все це за словами організаторів буде у Кам'янському вперше. Хедлайнером музичного сегменту – виступ гурта Silvertown. Також у програмі свята гратимуть гурти Long Day і Maximum TY.

Для дітей буде створено справжнісіньке Місто Професій, де організатори відтворять виробничі процеси в цехах комбінату. Дітвора зможе переодягнутися в робочий спецодяг, спробувати себе в якості металургів, а, потім звичайно ж, похвалитися ексклюзивними фото своїм одноліткам.

Завершальний акорд – проекційне 3D-шоу, яке в художньому форматі представить публіці історичний шлях становлення металургії у Кам'янському, починаючи з кінця IXX століття, аж до сьогоднішніх днів.