У зв'язку зі зміною соціально-економічних відносин і умов праці, а також змінами в організації виробництва Дніпровського коксохімічного заводу, голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний закликав діючі на ПрАТ «ДКХЗ» профспілки до створення спільного представницького органу для участі в переговорах з підготовки та прийняття нового колективного договору, як того вимагає українське законодавство.

8 жовтня 2021 року в адресу трьох профспілкових організацій, що діють на ДКХЗ, профспілкою «Металургів» направлено листа, в якому пропонується укласти Угоду про співпрацю суб'єктів профспілкової сторони для визначення умов діяльності спільного представницького органу (далі – СПО) профспілок. Текст листа докладається нижче.

Варто зазначити, що згідно із Законом України про колективні договори та угоди в разі, якщо на підприємстві діють кілька профспілкових організацій, необхідно створити спільний представницький орган серед даних профспілок для ведення колективних переговорів з власником.

Подібна ініціатива для профспілки «Металургів» не нова. У 2016 році, тобто п'ять років тому, подібний СПО вже створювався на Дніпровському металургійному комбінаті. Нагадуємо, що це підприємство із серпня 2021 року увійшло до складу Дніпровського коксохімічного заводу.