Інженер прокатного цеху Тетяна Мариніна – металург в третьому поколінні. На комбінаті в залізничному цеху трудився її дід, потім більше тридцяти років присвятила підприємству мама, Ірина Миколаївна Корчагіна, колишній бухгалтер автотранспортного цеху. Династію продовжує і старший брат Тетяни, працівник електроенергоремонтного цеху РСЦ Сергій Корчагін.

Після закінчення школи Тетяна вступила в технолого-економічний коледж.

– Я завжди любила вчитися, пізнавати щось нове, була різнобічною людиною, – говорить член профспілки «Металургів» Т.Мариніна. – У школі мені дуже подобалася хімія, тому і в коледжі, і в університеті я присвятила себе вивченню саме цієї науки. Але спрага нових знань не дозволила зупинитися на досягнутому. Тому наступним етапом в житті було отримання економічної освіти в Міжрегіональній академії управління персоналом.

На комбінат прийшла працювати в 2008 році комірником АТЦ, а через пару років перейшла на посаду інженера. У 2014 році, будучи у відрядженні в сортопрокатному (а нині – прокатному) цеху, отримала пропозицію пов'язати свою професійну діяльність з прокатним виробництвом.

– З тих пір працюю там інженером з технічного забезпечення і переозброєння. Мене захопила ця робота, цех після реконструкції, обладнання все нове, італійське. Ці три роки в цеху пролетіли, як одна мить. Я завжди живу за принципом «під лежачий камінь вода не тече», вважаю, що за все потрібно добиватися власною працею. З 2016 я – голова ради молоді сортопрокатного стану прокатного цеху. Дуже люблю цю атмосферу постійного руху! У нас згуртований і дружний колектив, всі хлопці веселі і активні.

І в раді молоді комбінату про Тетяну відгукуються тільки з кращого боку.

– Це постійне джерело енергії і оптимізму, що заряджає всіх навколо. На неї завжди можна покластися і довірити будь-яку справу, – каже начальник відділу по роботі з молоддю управління соціальної політики Анна Коваленко.

С.Луньова, кореспондент прес-центру ДМК

Джерело: dmkd.dp.ua