Напередодні професійного свята – Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості – оновилася Алея трудової слави металургів ім. М.А.Волобуєва. Тут традиційно розміщені фотографії кращих з кращих працівників основних виробничих переділів підприємства, фахівців та службовців структурних підрозділів комбінату. Серед них фото Яніни Неклеси, яка нещодавно відзначила свій День народження.

За роки життя людина набуває безліч якостей. Але окремі риси характеру роблять її особистістю. Яскраво виражені творчі жилки нашої героїні – це креативність, гармонія зовнішньої та внутрішньої краси і, звичайно ж, харизматичність, тобто особлива обдарованість, здатна апелювати до сердець. Голова цехового комітету управління соціальної політики Яніна Неклеса – це дивовижна душевної глибини людина. Відчути це може кожен, варто лише поспілкуватися з нею ближче.

У шкільні роки Яніна відвідувала секцію плавання та театральний гурток, який в подальшому її житті зіграв важливу роль. Після закінчення ліцею НІТ №2, Яніна поступила до Дніпровського державного технічного університету (ДДТУ), який закінчила з дипломом за фахом «Інженер зварювального виробництва».

Виросла в сім'ї металургів – і тато, і мама працювали на Дніпровському меткомбінаті. У 2001 році сама пішла працевлаштуватися на підприємство. Першу професію – старший комірник ЦПП (склад масел), освоювала протягом чотирьох років.

Далі, перейшла в УБК, де до 2012 року виконувала обов'язки начальника дільниці благоустрою комбінату. З 2012 р. стала керівником об'єкта ТОВ «ГОЛМЕТРЕСУРС». У 2015 році повернулася на підприємство, в управління соціальної політики. В тому ж році трудовий колектив УСП обрав її головою цехового комітету. Через рік, 13 серпня 2021 року, буде вже 20 років, як Яніна Неклеса працює на ДМК.

Але все це суха статистика виробничника. Але ж у нашої героїні є й інша віддушина – улюблене заняття. Перемога в конкурсі «Пані Дзержинка» стала першим вагомим успіхом у житті Яніни. Її помітили, стали запрошувати на різні загальнокомбінатовські заходи. У тому ж році Яніна взяла участь у дитячій новорічній казці. Сьогодні ж шикарний вокал у виконанні Яніни Неклеси, її темперамент і любов до глядача дозволяють віднести її до категорії провідних артистів Дніпровського меткомбінату та Кам'янського. Її виступ завжди є родзинкою будь-якого концерту. Цікаво, що вокальної освіти наша героїня не має. Вона просто дуже любить співати. Також їй подобаються подорожі з сім'єю і читання книг.

Що ж стосується профспілкової діяльності, то і тут її роботу цінують. У 2019 році, до професійного свята металургів, Яніна Неклеса була удостоєна звання «Кращий голова цехового комітету».

Відзначили талановитого працівника і на виробництві. У 2020 році на Алеї трудової слави металургів ім. М.А.Волобуєва розміщено її фото. Так що життя і творчість у нашої героїні ладиться, з чим її і вітає багатотисячний колектив профспілки «Металургів».