З початку грудня 2020 року пройшов ряд щотижневих оперативних нарад з профактивом профспілки «Металургів», на яких розглядалися дуже важливі питання. Багато з них стосувалися охорони праці. Тому на одну з нарад був запрошений заступник директора технічного з промислової безпеки – начальник УПБ Олександр Дебелий.

Фото 2019 року

Гість відповів на питання, що цікавлять працівників Дніпровського меткомбінату питання. Зокрема він розповів про можливу вакцинацію працівників ДМК від COVID-19, яка можливо буде здійснюватися після рекомендації ВОЗ і при наявності вакцини на комбінаті. Також Олександр Іванович розповів про щоденні нормативах ношення захисних масок на території комбінату. Їх на одного немедичного працівника має бути 2 штуки на зміну.

Маючи досвід попередніх зустрічей з представниками управління промислової безпеки, голови цехкомів заздалегідь підготували в письмовій формі запитання й передали їх керівнику УПБ для ознайомлення. Він обіцяв опрацювати їх і найближчим часом відреагувати.

Крім питань охорони праці обговорювалися й інші напрямки роботи профспілки «Металургів».

1. Триває виплата матеріальної допомоги членам профспілки на лікування при COVID-19. За останній час діагноз підтвердився більш ніж у 20-ти працівників ДМК.

2. Не зупиняється робота із закупівлі побутової техніки, сантехніки та інших ТМЦ для працівників різних структурних підрозділів. Тільки за листопад 2020 року близько 10 одиниць обладнання придбано і передано в ДЦ, СПС ПЦ, ККЦ і ЕЕРЦ.

3. Щодо оздоровлення. На 2021 рік, після закінчення пандемії, планується літнє оздоровлення працівників на курортах Чорного і Азовського морів, в смт Залізний Порт (пансіонати «Адажіо» і «Морський»), м. Бердянськ (б/в «Золотий берег»), смт Кирилівка (б/в «Сонячна соната»). Ціни на путівки стануть відомі пізніше. Нагадаємо, що член профспілки, працівник комбінату оплачує 10% вартості путівки. Діти до 18 років – 20%, член сім'ї – 50%. Будемо сподіватися на сприятливий епідеміологічний прогноз.

4. 14 грудня отримані солодкі подарунки, які були закуплені для дітей членів профспілки до Нового року. Найближчим часом ці подарунки будуть передані батькам.