Працівники медико-санітарної частини управління промислової безпеки ПАТ «Дніпровський меткомбінат» звернулися у профспілкову організацію «Металургів» ДМК з проханням посприяти в придбанні дерматоскопа. 19 квітня 2019 року це прохання було задоволено. Дорогий, але потрібний трудовому колективу подарунок працівникам МСЧ вручив голова профкому профспілки Олег Нагорний.

Раніше з проблемами різних шкірних утворень працівників і ветеранів ДМК відправляли до медичних установ Кам’янського. Через це отримати висновок для пацієнта коштувало чималих грошей. Після того, як прилад, який допомагає оглядати папіломи, родимки, бородавки та інші шкірні нарости з'явився у медико-санітарній частині УПБ, у співробітників Дніпровського меткомбінату і ветеранів підприємства з’явилася можливість обстежуватися абсолютно безкоштовно.

Раніше шкіра оглядалася з використанням звичайної лупи. Надалі, були розроблені прилади на основі лупи – прообрази сучасного дерматоскопа. Вони нагадували мікроскоп, який збільшував зображення у багато разів. В даний час, дерматоскопи дозволяють не тільки збільшувати зображення шкірного новоутворення в десятки разів, а й дають можливість зробити фотографію або відео його, відправити отриманий файл на ПК для можливості ретельного вивчення фахівцем. Чи варто говорити про те, що ймовірність правильного діагнозу збільшується в рази.

Розуміючи важливість проблеми голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний взяв під свій особистий контроль вирішення проблеми. Через 3 дні після звернення адміністрації МСЧ дерматоскоп типу EUROLIGHT Led D30 було закуплено і передано в хірургічне відділення медико-санітарної частини УПБ ДМК.

Профспілкова організація «Металургів» постійно працює над зниженням рівня захворюваності своїх членів профспілки. У минулому році був побитий черговий рекорд по оздоровленню на берегах Чорного та Азовського морів, а також курортах Західної України – це більше половини членів профспілки «Металургів» і їх сімей (близько 3500 осіб). Допомагає профспілка і медустановам міста. У вересні 2018 року міській лікарні швидкої допомоги була подарована недешева крісло-каталка італійського виробництва компанії OSD, в цьому ж році – дорогий дерматоскоп для МСЧ ДМК. Сподіваємося, що працівникам ПАТ «Дніпровський меткомбінат», які потрапили в ці міські медичні заклади не по своїй волі, буде легше впоратися з недугою. Впевнений в цьому і лідер профспілки «Металургів» Олег Нагорний.