На призи Верховного отамана України та діаспори, Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке» маршала козацтва Дмитра Сагайдака 21-22 квітня боролися юні греко-римляни з 12-ти міст України. Організатори – Головний отаман «Окремої природно-правозахисного округу» МГО «КЗ» генерал козацтва А.Пилипенко, профспілка «Металургів» ДМК і ПАТ «Дніпровський меткомбінат».

На килимі культурно-спортивного центру «Дніпровець» ДМК (адреса: вул. Іванівська, 53) в 10-ти вагових і 4-х вікових категоріях (2004 р.н., 2005 р.н., 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н. і молодші) боролися 125 атлетів з Васильківки, Вільногірська, Верхньодніпровська, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Кам'янського, Новомосковська, Піщанки, Харкова та Черкаського.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь керівники МГО «Козацтво Запорозьке» на чолі з генералом козацтва Олександром Пилипенко, голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний та його заступник Віталій Ровков, заступник директора зі спорту КСЦ «Дніпровець» Едуард Коряк, головний священик округу отець Віталій, а також засновник цих змагань майстер спорту з греко-римської боротьби СРСР Юрій Єлісєєв.

Олег Нагорний привітав присутніх від імені багатотисячного колективу профспілки «Металургів», Кам'янського міського голови Андрія Білоусова, Генерального директора ПАТ «ДМК» Олександра Подкоритова зазначивши, що такий вид спорту як греко-римська боротьба виховує з дітей справжніх чоловіків, за що окреме спасибі тренерам. Лідер профспілки «Металургів» побажав юним спортсменам яскравих перемог, успіхів у спорті та навчанні.

Також від імені міських федерацій з греко-римської боротьби та вільної боротьби, тренерів-викладачів, вихованців та батьків ДЮСШ №3 генеральному директору ПАТ «Дніпровський меткомбінат» О.Подкоритову за сприяння у розвитку греко-римської боротьби в місті Кам'янське та Україні на урочистому відкритті було вручено подяку. З огляду на його відсутність подяку попросили передати Олега Нагорного.

Голова профкому профспілки «Металургів» ДМК висловив тверду впевненість в тому, що подібні борцівські турніри, в організації яких активно бере участь Дніпровський меткомбінат, допомагають виховувати не тільки відмінних спортсменів, а й майбутніх патріотів України.

– Пропаганду здорового способу життя ми зміцнюємо конкретними діями – спортивно-масовими заходами, різними змаганнями, чемпіонатами і турнірами, тим самим сприяючи розвитку спорту і зростанню кількості його активних прихильників як на комбінаті, так і в місті.

За підсумками змагань, що проводяться за олімпійською системою, шестеро місцевих спортсменів, які представляли дитячо-юнацькі спортивні школи №1 і №3 Кам’янського, завоювали медалі різного ґатунку. Примітним став той факт, що всі юні греко-римляни, що пробилися в півфінал, ставали призерами.

Підсумки змагань

1-і місця

Руденко Михайло (32 кг, ДЮСШ №3, тренер – Євген Лютий)
Мащенко Іван (35 кг, ДЮСШ №3, тренер – Євген Лютий)

2-і місця

Стефанський Іван (41 кг, ДЮСШ №3, тренер – Юрій Нікітенко)
Лобода Євген (41 кг, ДЮСШ №3, тренер – Євген Лютий)
Тимченко Станіслав (ДЮСШ №1, тренер – Микола Радченко)

3-і місця

Шандиба Назар (44 кг, ДЮСШ №3, тренер – Євген Лютий)
Єсіпко Андрій (ДЮСШ №1, тренер – Микола Радченко)

Попереду у кам’янських греко-римлян обласний чемпіонат, а також традиційний Всеукраїнський турнір пам'яті нашого земляка, чудового тренера Леоніда Сотника, який відбудеться в листопаді 2018 року.

Світлини

Відеосюжет телеканалу ТРК МІС