З 9 по 12 вересня в селі Щасливцеве (Генічеський район, Херсонської області) відбувся міжнародний турнір «Кубок Азова», в якому крім українських спортсменів виступили також команди Вірменії та Молдови. Учасники визначали найсильніших у двох видах спорту – армліфтингу та пауерліфтингу (версія WPL). Кам'янське представили троє атлетів. Двоє з них – Дмитро Сорока та Сергій Пилипенко – є членами профспілки «Металургів».

Давно відомо, що Дмитро Сорока є великим прихильником силових видів спорту. Ще недавно майстер спорту міжнародного класу завойовував срібні медалі чемпіонату Європи та світу серед людей з обмеженими можливостями. Сьогодні ж працівник доменного цеху ДКХЗ (металургійне виробництво) є одним з лідерів в іншому виді спорту – армліфтингу. У вересні минулого року в упертій боротьбі наш земляк вже піднімався на найвищу сходинку п'єдесталу, завоювавши тоді в Харкові на чемпіонаті Європи дві медалі – «золото» у вправі «підйом на біцепс Apollon Axle» та «срібло» в тязі Apollon Axle. Минулого тижня нашому атлету знову посміхнулася удача і знову на міжнародній арені. Цього разу на турнірі «Кубок Азова». Дмитро Сорока в тязі Apollon Axle став першим, а у вправі «строгий підйом на біцепс Apollon Axle» – третім.

Успішно виступили й інші хлопці. Обидва кам'янчанина, Сергій Пилипенко та Євген Парфьонов, стали переможцями в своїх вагових категоріях. Працівник цеху мереж та підстанцій С.Пилипенко був найкращим в дисципліні Екскалібур, а Є.Парфьонов, який в минулому працював у газо-рятувальній станції, до перемоги у вправі «строгий підйом на біцепс Apollon Axle», додав новий абсолютний рекорд за версією WPL. Тепер цей рекорд становить 73,5 кг.

Дані змагання були відбірковими на чемпіонат Європи за версією WPL. Спортсменів до змагань підготував їх тренер, працівник доменого цеху Едуард Аноткін.