Прикінцеві зустрічі змагань серед працівників структурних підрозділів Дніпровського металургійного комбінату пройшли 7 листопада в КСЦ «Дніпровець». У 2018 року переможцями баскетбольного турніру, що йде в залік спартакіади ДМК, проведення якої підтримує профспілка «Металургів» стали працівники конвертерного цеху.

У «фінал чотирьох» з 10 команд пробилися збірні «КЦ» («конвертерники»), «ЦРМО РМЦ-РМЦ РСЦ» («механіки»), «ККЦ-ТУ-АТЦ-УЯП» («технологи») і «Управління- УКС-УГХТ» («управління»). Переможця та призерів фіналісти визначали за коловою системою. 7 листопада пройшли заключні ігри, в яких і були розставлені всі крапки над «і».

Волею жереба, в останньому турі, в матчах «КЦ» – «ЦРМО РМЦ-РМЦ РСЦ» і «ККЦ-ТУ-АТЦ-УЯП» і «Управління-УКБ-УГХТ» команди фактично грали за 1-2 місця і за 3-4 місця. Дуже важливо було не поступитися.

У першому випадку успіх був на боці «конвертерників», які лідирували протягом усієї зустрічі і впевнено обіграли своїх опонентів. Капітан команди Олександр Литвиненко підняв над головою команди переможний кубок. «Механіки» фінішували другими.

Дуже цікавим вийшов другий поєдинок. У ньому грали одвічні суперники. Протистояння «управління» – «технологи» завжди проходить на підвищених тонах і емоціях. Не став винятком і цей рік. Спочатку в грі лідерство захопили хлопці з «ККЦ-ТУ-АТЦ-УЯП», але до великої перерви завдяки своєму лідерові Андрію Іванову «Управління-УКБ-УГХТ» їх наздогнала.

На останній хвилині 4-ї чверті різниця в рахунку становила 8 очок, однак неймовірні зусилля «технологів» і в першу чергу Павла Полусмяка, дозволили скоротити відставання до мінімуму.

Останні 25 секунд тривали не менше 10 хвилин (в професійному баскетболі грають і довше). Все вирішилося після реалізації штрафних кидків Юрія Хуторного. У підсумку, «Управління-УКБ-УГХТ» – третя, а «ККЦ-ТУ-АТЦ-УЯП» – четверта.

В залік спартакіади ПАТ «ДМК» 2018 року залишилося провести змагання з двох видів спорту. 16 листопада пройде турнір з гирьового спорту, а більярдисти зіграють в грудні.

Світлини