Турніри з інтелектуальних видів спорту серед структурних підрозділів ПАТ «ДМК», які йдуть у залік спартакіади підприємства 2018 року, відбудуться у Палаці культури металургів: шашки – 17 і 19 січня, шахи – 29 і 31 січня. Початок змагань – о 16.30.

З положення про проведення спартакіади 2018 року серед структурних підрозділів ПАТ «Дніпровський меткомбінат».

Шашки

Склад команди – 3 людини: 2 чоловіка (перша і друга дошки) і 1 жінка (третя дошка). Допускається участь жінки на чоловічий дошці. Мінімальний склад команди – 3 людини. За перемогу в матчі команда отримує – 2 очка, за нічию – 1 очко, за поразку – 0 очок. Місця, зайняті командами в турнірі, визначаються за сумою очок, набраних командами в усіх зустрічах. У разі рівності очок місця команд визначаються за такими додатковими критеріями:

  • результатом особистої зустрічі між двома командами;
  • більшою сумою очок, набраних усіма учасниками команди в усіх партіях;
  • більшій кількості виграних матчів;
  • командному коефіцієнту;
  • меншою сумою місць, зайнятих всіма учасниками команди на своїх дошках;
  • жеребом.

Змагання проводяться за швейцарською або коловою системою. Контроль часу на партію кожному учаснику змагань – 20 хвилин.

При відсутності команди в перший ігровий день змагань, вона не допускається на другий день змагань. Якщо в останній ігровий день змагань заявлена команда не з'явилася на два тури і більше, результати такої команди враховуються в таблиці, але сама команда виключається зі змагань, їй зараховується 0 очок в турнірну таблицю і 15штрафних очок в загальний залік за даний вид спорту.

Суддівська колегія залишає за собою право зміни системи проведення змагань в залежності від кількості заявлених команд. Змагання проводяться згідно шашкового кодексу України.

Шахи

Склад команди – 3 людини: 2 чоловіка (перша і друга дошки) і 1 жінка (третя дошка). Допускається участь жінки на чоловічий дошці. Мінімальний склад команди – 3 людини.

Результат матчу між двома командами визначається за сумою очок, набраних усіма учасниками команди. За перемогу в матчі команда отримує – 2 очка, за нічию – 1 очко, за поразку – 0 очок.

Місця, зайняті командами в турнірі, визначаються за сумою очок, набраних командами в усіх зустрічах. У разі рівності очок місця команд визначаються за такими додатковими критеріями:

  • результатом особистої зустрічі між двома командами;
  • більшій кількості виграних матчів;
  • командним коефіцієнтом;
  • жеребом.

Змагання проводяться за швейцарською або коловою системою. Контроль часу на партію кожному учаснику змагань – 30 хвилин.

При відсутності команди в перший ігровий день змагань, вона не допускаються на другий день змагань. Якщо в останній ігровий день змагань заявлена команда не з'явилася на два тури і більше, результати такої команди враховуються в таблиці, але сама команда виключається зі змагань, їй зараховується 0 очок в турнірну таблицю і 15 штрафних очок в загальний залік за даний вид спорту.

Суддівська колегія залишає за собою право зміни системи проведення змагань в залежності від кількості заявлених команд. Змагання проводяться згідно з шахового кодексу України.