До профспілки «Металургів» ПАТ «Дніпровський меткомбінат» звернулися військовослужбовці однієї з частин, яка знаходиться в групі об'єднаних сил на Донбасі. Для потреб військових необхідно було відновити роботу трьох військово-польових телефонних апаратів універсального типу. Протягом тижня питання було вирішене!

Військово-польовий телефонний апарат універсального типу з системою индукторного виклику типу ТА-57 в СРСР випускався з 1957 року. Добре зарекомендувавши себе за час застосування, апарат є одним з найпопулярніших в світі. В умовах військових дій, коли для придушення сигналів прийому засобів зв'язку використовуються сучасні «глушилки», ТА-57 виявився затребуваним. Ось тільки тривале невикористання «дідуся» позначилося на його працездатності. Позначився і брак фахівців, які могли б відновити подібні пристрої.

Профспілка «Металургів» ДМК не раз надавала допомогу Збройним Силам України та українським воєнізованим формуванням. Тому, коли виникла чергова проблема, наші воїни знову звернулися до голови профкому Олега Нагорного. Звернулися – і не прогадали, передавши профспілці «Металургів» в ремонт 3,5 засоби зв'язку типу ТА-57 (була поставлена ​​задача відремонтувати три апарати, четвертий давався під розбирання).

Ремонт здійснювався патріотами-кам'янчанами. Наші чудо-умільці зуміли відновити не три, а чотири телефонні апарати, які вже відправлені воїнам-металургам на схід України. Всі вони – в робочому стані!