За статистикою, найчастіше коронавірусом хворіють люди, які недавно повернулися із зарубіжних країн, де спостерігається епідемія. Тому епідеміологи, лікарі та прикордонники виявляють до них найбільшу увагу. Директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Віктор Сердюк закликав поставитися до заходів з розумінням, що не наражати на небезпеку ні себе, ні близьких.

Якщо з-за кордону в Україну повертається:

  • група: її повинні зустріти бригади медиків у захисних костюмах. У людей перевірять симптоми грипу, міряють температуру і роблять експрес-тест на COVID-19. У разі необхідності - відправлять в госпіталь на додаткове обстеження. Якщо ж симптомів захворювання немає, протягом двох тижнів слід перебувати вдома на самоізоляції.
  • сам: необхідно обов'язково повідомити про це сімейного лікаря або зателефонувати на телефон «гарячої лінії» обласного штабу протидії коронавірус – 0 800 500 474. Вас повинні забезпечити медичним обслуговуванням і необхідної діагностикою.

Протягом двох тижнів уникайте контактів з іншими і стежте за самопочуттям. Не забувайте про ситуацію в країні - статистика хворих зростає щодня. Не ігноруйте ці рекомендації і нагадайте про них своїм близьким. Все, що потрібно знати працівнику ДМК про коронавірус, ми зібрали тут.