У зйомках відео, в якому городяни закликають дотримуватися карантинних заходів у боротьбі з пандемією, взяли участь діти, студенти, представники профспілок, працівники підприємств та медики. Серед учасників, зокрема, доменщик ДМК Олег Коншин і заступник голови профспілки «Металургів» Ірина Пугачова.

Артем, школяр

«Я – Артем. Мені 8 років. Зараз я дуже рідко виходжу на вулицю. Я часто мию руки з милом. Мама мені каже, що це потрібно, щоб я не захворів. І взагалі – це корисно робити і дорослим. Давайте разом мити руки з милом, для здоров’я!»

Ірина Пугачова, заступник голови профспілки «Металургів» ПАТ «ДМК»

«На сегодняшний у нас в стране сложилась чрезвычайная ситуация и мы все, как никогда, должны быть собранными и внимательными. Мы должны выполнять все, что нам предписывает Кабинет Министров в своем постановлении. Мы должны носить защитные маски. Мы должны соблюдать безопасное расстояние 1,5 метра. Мы должны вовремя мыть руки. Мы должны беречь друг друга и прежде всего – себя. Я призываю вас, я призываю всех быть внимательными, быть осторожными, следить за собой и за своими близкими. И только тогда мы сможем победить этот вирус».

Анастасія, студентка

«Привіт! Мене зовуть Настя. Я студентка третього курсу. Через карантиннас перевели на дистанційне навчання. Щоб ми менше находились у великих групах. Я весь час знаходжусь вдома. Це дає мені змогу більше приділяти уваги саморозвитку та хобі. Я стала менше спілкуватися з друзями, але ми щодня розмовляємо по телефону та відеозв’язку. Я розумію, що під час карантину важливо знаходитися вдома для нашого здоров’я та для нашого майбутнього.

Олег Коншин, горновий доменної печі ПАТ «ДМК»

«Попри карантин, я ходжу на роботу. У транспорті я завжди в захисній масці. У магазині – тримаю дистанцію. На роботі та вдома – я вимірюю температуру. Це відповідальність, якої я дотримуюсь. Закликаю до цього і вас!»

Олена, медична сестра

«Висока температура тіла, біль у горлі, дихальна недостатність, кашель. Все це може бути першими симптомами короновірусної інфекції COVID-19. Зволікати – не можна. Відчуваєте схожі симптоми – мершій телефонуйте сімейному лікарю або звертайтесь до швидкої допомоги. Інфекція дуже швидко вражає внутрішні органи. Тож запорука успішного лікування – вчасна медична допомога! Попередити інфекцію у нашому місті можна лише спільними зусиллями.