За даними Державної служби статистики України обсяги виробництва промислової продукції в Україні у квітні 2020 року впали на 16,7% проти квітня попереднього року. Загалом же за чотири місяці 2020 року промислове виробництво в Україні впало на 7,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів падіння склало 6%, переробній – 8,7%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 8%.

Серед галузей переробної промисловості зростання обсягів виробництва у квітні 2020 року у порівнянні з квітнем минулого року спостерігалося лише у хімічній промисловості (на 6,5%) та у виробництві фармацевтичних виробів (на 17,1%). Найбільше падіння склалось у сфері виробництва автотранспортних засобів (на 50,9%). Загалом у машинобудуванні обсяги виробництва зменшились на 35,6%.

У регіональному розрізі, зростання обсягів промислового виробництва у квітні зафіксували лише у 3 областях: Кіровоградській (на 3,2%), Полтавській (на 0,5%) та Херсонській (на 0,5%). Найбільше впало промислове виробництво у Чернівецькій області (на 54,5%).

Джерело: fpsu.org.ua