8 травня голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний разом із засновником компанії ТОВ ВТФ «МіКОМП» Олегом Морозом перевірили готовність до відкриття басейну культурно-спортивного центру «Дніпровець».

КСЦ «Дніпровець» ПАТ «Дніпровський меткомбінат» вже не працює близько року. Запуском в роботу спорткомплексу зараз займається компанія ТОВ ВТФ «МіКОМП», з якою за ініціативою профспілки «Металургів» підприємством було підписано меморандум про співпрацю в сфері оздоровлення в КСЦ співробітників ДМК.

На першому етапі реконструкції оновлена ​​технічна база спорткомплексу. В цілому для Кам'янського важливо, щоб не тільки городяни й металурги могли безпечно та з комфортом відвідувати КСЦ, а й була можливість проводити змагання з плавання на «короткій воді» мінімум Всеукраїнського рівня. Вкладені компанією «МіКОМП» вже близько 2 млн. грн. пішли на установку нового енергообладнання, пов'язаного з системами опалення та підігріву води в басейні КСЦ «Дніпровець». Крім цього фахівцями-екологами взяті проби викидів в атмосферу від нового твердопаливного котла. Знаходяться в роботі замінені на нові насосне обладнання, пластикові труби й засувки. Також випробувано і запущено опалення. Чаша басейну заповнена чистою і підігрітою водою. Закуплено комп'ютери і встановлений новий турнікет.

– Тут все обладнання і матеріали 60-70-х років, – розповідає бізнесмен Олег Мороз. – На той момент це були передові матеріали та, власне, були використані в будівництві басейну. Сьогодні це все застаріло і, мало того, фізично зносилося. Тому довелося все міняти.

Культурно-спортивний центр «Дніпровець» вже готовий до прийому металургів ДМК і любителів плавання міста. Запуск об'єкта очікувався 5 квітня цього року, але, у зв'язку з введенням в Україні карантину через епідемію коронавируса COVID-19, його відкриття перенесли на більш пізній термін.

– Від імені багатотисячного колективу профспілки «Металургів» ДМК дякую нашому соціальному партнеру – Олегу Морозу і компанії «МіКОМП» за те, що вони без перебільшення здійснили подвиг і в такий скрутний час для економіки взяли на себе великий тягар відповідальності. КСЦ «Дніпровець» – це соціально значущий об'єкт для всіх кам'янчан. На жаль, карантинні заходи сьогодні заважають запустити його в роботу. Уже чимало зроблено. Обсяг проведених робіт і фінансування перевершив всі очікування. Хотілося, щоб карантин швидше закінчився і наш культурно-спортивний центр відкрився. Тисячі металургів ДМК і любителів плавання міста дуже цього чекають, – сказав голова профкому Олег Нагорний.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2020 року, з ініціативи профспілки «Металургів», між ПАТ «Дніпровський меткомбінат» і ТОВ ВТФ «МіКОМП» був підписаний меморандум про співпрацю в сфері оздоровлення працівників ДМК в культурно-спортивному центрі «Дніпровець». У документі вказані терміни довгострокової оренди, а також умови відвідування на безкоштовній основі працівниками ДМК басейну КСЦ.