Тепер майстри, які забезпечують безпосередню організацію і контроль за виконанням робіт під час технологічного процесу на гарячих дільницях робіт Дніпровського меткомбінату, отримають пільгову пенсію за Списками №1 і №2 також як і підлеглий їм персонал.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №708 від 14.08.2019 р. «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах...» відновлено право на пільгове пенсійне забезпечення працівникам, які здійснюють безпосередню організацію і контроль за виконанням робіт під час технологічного процесу. Прийнята Постанова, яка набуде чинності з моменту його опублікування в офіційних засобах масової інформації України, 14 серпня 2019 року на засіданні Кабінету Міністрів України.

Разом з тим, відповідно до законодавства України, працівникам буде збережений стаж роботи в шкідливих умовах праці для призначення пільгової пенсії за весь період до вступу в силу Постанови КМУ.