Чергове, 10-е, засідання спільного представницького органу (далі – СПО) профспілкових організацій ДМК щодо прийняття нового Колективного договору в ПАТ «Дніпровський меткомбінат» відбулося 28 березня 2019 року в народному музеї історії підприємства. Нагадаємо, що ініціатором відновлення переговорів з підготовки та укладення нового Колдоговору виступила профспілка «Металургів». Після відсутності на трьох останніх засіданнях СПО представників профспілки «Металістів», на цей раз збори відбулися у повному складі.

Профспілку «Металургів» ДМК представляли: голова СПО Ірина Пугачова, а також члени комісії Дмитро Бугров, Юрій Бунаков, Наталія Онопа і Олександр Чабан. Присутні представники трьох профорганізацій Дніпровського меткомбінату обговорили питання 6-ти розділів правового акту: «Загальні положення», «Забезпечення умов виконання поставлених завдань виробництва», «Робочий час і час відпочинку», «Охорона праці», «Заробітна плата та нормування праці» та «Соціальний захист».

Наступне засідання спільного представницького органу заплановано на квітень 2019 року.

Варто пам'ятати, що правовий акт, який регулює соціально-трудові відносини між роботодавцем ПАТ «ДМК» і повноважними представники працівників, якими є профспілки металургійного підприємства, не переглядався з 2012 року. У Колективний договір включаються взаємні зобов'язання сторін з різних питань. Зокрема, забезпечення умов виконання виробничих завдань, охорони праці, заробітної плати, нормування праці, соціального захисту працівників та ін. Всього в чинному документі 13 розділів.