З 11 по 15 листопада в Маріуполі відбувся чемпіонат Європи з армліфтингу, пауерліфтингу та строгого підйому на біцепс (версія WPL), в якому окрім українських спортсменів виступили також представники Болгарії та Молдови. У змаганнях взяли участь спортсмени з Кам'янського. Двоє з них є працівниками ДКХЗ, членами профспілки «Металургів». Наші армліфтери повернулися з п'ятьма медалями різної гідності. Організаційну та фінансову підтримку хлопцям надала профспілкова організація «Металургів».

У двох номінаціях чемпіонату Європи виступив відомий у Кам'янському та за його межами працівник доменного цеху Дмитро Сорока (тренер – Едуард Аноткін). Останнім часом любитель силових видів спорту вважає за краще брати участь у змаганнях з армліфтингу. Якщо говорити про інші види спорту, то Д.Сорока є майстром спорту міжнародного класу з армспорту (здобував срібні медалі чемпіонату Європи та світу серед людей з обмеженими можливостями). В армліфтингу – виді спорту на силу хвату – наш атлет уже двічі виконував норматив майстра спорту. Також він уже ставав чемпіоном Європи з армліфтингу, версія APL.

Тому від кам'янчанина, який виступав у категорії до 100 кг, очікували лише гарних та високих результатів. І він, слід зазначити, не підвів, ставши переможцем у таких дисциплінах як Apollon's Axle («Вісь Аполлона» – гриф штанги складає 50 мм) та Strict Curl Apollon's Axle («суворий підйом Осі Аполлона на біцепс»). Окрім цього, результат 67,5 кг у другій дисципліні є не лише рекордним, а й виконаним нормативом майстра спорту.

Вдало виступив на ЧЄ та працівник цеху мереж та підстанцій Сергій Пеліпенко (тренер – Едуард Аноткін). Сергій боровся у дисципліні Excalibur («Ведмежа лапа», вагова категорія до 100 кг) та у дисципліні Strict Curl Apollon's Axle (в/к до 110 кг). Продемонстровані результати стали для нього та його тренера «срібними».

Дуже успішним вийшов виступ і у Ярослава Тригуба (тренер – Людмила Гайдученко), який брав участь у триборстві. Підсумкове місце юного атлета, який боровся за медалі найвищої проби у ваговій категорії до 100 кг серед юніорів, формувалося за результатами трьох дисциплін – Saxon Bar («подвійний щипковий хват» – гриф снаряда прямокутний), Rolling Thunder («розкочування грому» – ручка, що обертається) і Apollon's Axle. Набрана сума триборства дозволила Ярославу піднятися на найвищий щабель європейського п'єдесталу. У Кам'янського – чергове золото!

Варто також зазначити, що головним суддею чемпіонату Європи з армліфтингу була відома наша співвітчизниця, неодноразовий абсолютний чемпіон і рекордсмен світу, майстер спорту міжнародного класу Людмила Гайдученко. Нагадаємо, що свого часу титулована спортсменка представляла КСЦ «Дніпровець».